top of page
Obrázek autoraVeronika Pavlíková

Jak probíhá můj mentoring?

Každý z nás potřebuje v (pracovním) životě sem tam popostrčit, podpořit, navést, slyšet názor někoho nezaujatého. Ať už cíleně, náhodou, jednorázově nebo kontinuálně.


Co je mentoring?

Mentoring je proces, kdy zkušenější jedinec (mentor) pomáhá a radí někomu dalšímu (mentee) s cílem podpořit osobní růst a profesní rozvoj. Funguje to podobně jako ve Star Wars - Rytíř Jedi má vždy jednoho učedníka - Padawana. Pamatujete na Obi-Wan Kenobiho s Anakinem?


Mentor je pro mě každý, kdo svým jednáním inspiruje ostatní k růstu.

Možná si říkáte, "Proč bych měl/a chtít někoho, kdo mi bude radit a kecat do práce?". No, mám tu pro vás pár dobrých důvodů.


Pro koho je vhodný můj mentoring?

Specializuji se na mentoring projektových manažerů a vedoucích týmů. S těmi nejčastěji řešíme, jak přistupovat k dodávce projektů nebo leadership v týmech.

Nezapomínám na profesionály, živnostníky nebo zástupce vedení středních a malých organizací. Této skupině mohu pomoct s time managementem, organizací (vlastní) práce, revizí podnikatelské strategie, definicí cílů nebo řízením organizace jako celku.


Práce na sobě sama je naše největší výsada, jejíž výsledky nám nikdo nemůže sebrat a která zároveň nám i našemu okolí může přinést mnoho dobrého.

Proč byste měli zvážit mentoring?

  • Rozvoj ušitý na tělo: Mentoring je hlavně o vás, vašich tématech a cílech, které vám pomůžu nastavit nebo revidovat. Zkušenosti, znalosti a dovednosti dostanete v takové formě a intenzitě, aby pomohly především vám.

  • Zrychlený růst: Mentoring vám pomůže zkrátit čas, který potřebujete na dosažení svých cílů. Můžete se vyhnout chybám, do kterých jsme se já a mnozí kolegové dostali a poučili se z nich.

  • Jiná perspektiva: S mentorováním získáte jiný úhel pohledu od někoho dalšího. Ať už se jedná o rozbor pracovní situace, názor, radu nebo zpětnou vazbu. Mentor s vámi nepracuje v jedné organizaci a nepodléhá střetu zájmů ani jiným spojitostem.

  • Síť kontaktů: Znáte teorii Šest stupňů odloučení? Jedná se o hypotézu, že mezi dvěma náhodně zvolenými lidmi existuje právě 6 spojení. Síla networkingu je opravdu velká, tak ji pojďte využít!

"Učitelé mají schopnost vidět naše chyby více, než bychom si přáli. Jen tak můžeme růst." Padmé Amidala

Formy mentoringu

  • Konkrétní úkol či projekt: Pokud řídíte složitý projekt a potřebujete parťáka mimo organizaci.

  • Konkrétní dovednosti či znalosti: Víte, v čem se chcete posunout a potřebujete pomoct s učebním plánem.

  • Situační: Společně probíráme vaše pracovní situace a snažím se v nich hledat témata pro další rozvoj.

  • Kariérní: Pomůžu vám s přípravou na pracovní pohovor nebo se změnou vaší pracovní role.

"Pojmenován musí být tvůj strach, než ho zapudit můžeš." Mistr Yoda

Jak probíhá můj mentoring?

A teď k jádru věci – jak to celé probíhá?

  1. První setkání: Začneme tím, že se sejdeme, buď osobně nebo online. Popovídáme si o vašich cílech, výzvách, o tom, v čem se chcete rozvíjet. Taky zjistíme, zda si navzájem sedíme.

  2. Plánování: Na základě naší první schůzky pro vás vytvořím seznam témat, rozvojový plán na míru nebo jen rámec, ve kterém se budeme pohybovat.

  3. Setkání: Na základě plánu rozvoje vytvoříme předběžný rozpis schůzek. Pravidelně se budeme setkávat, z mé zkušenosti doporučuji 1x 14 dní, ale může to být klidně i 1x měsíčně.

  4. Sledování pokroku: Budeme společně sledovat, jak se vám daří a jestli plníme náš plán.

  5. Uzavření fáze: Pokud máme naši spolupráci rozfázovanou, fázi uzavřeme, vyhodnotíme a budeme pokračovat, nebo spolupráci ukončíme.

"May the Force be with you."

Kolik za mentoring zaplatíte?

Jednorázová schůzka

3000 Kč / 90 min

Balíček 4 schůzek

10 500 Kč

​Balíček 8 schůzek

18 000 Kč

Balíčky fakturuji předem, a to v celé výši. Zároveň si termíny schůzek zarezervujeme v kalendáři, čímž jsou závazné pro obě strany. Přípravu vzdělávacího plánu na míru účtuji nad rámec schůzek, cenovou nabídku vytvářím poté vždy na míru.

"Kredity budou stačit." Mistr Qui-Gon Jinn

Jak se mnou můžete začít?

Super, pokud jste dočetli až sem. Chcete se mnou spolupracovat? Zarezervujte si svůj termín, nebo napište mi email. A pokud to pro vás není překážka, rovnou mi tykejte. Jsem Verča 🤝

Pokud jsem vás o osobním mentoringu se mnou nepřesvědčila, nevadí. Přeju vám, ať si najdete jiného mentora, toho nejlepšího právě pro vás. Pokud mentora nechcete, zkuste se více dívat kolem sebe. Určitě tam nějaké “skryté” mentory, kteří vás provázejí osobním nebo pracovním životem, máte!


bottom of page